u potrazi

trenuci odmora.... uz pletenje i jos ponesto.....

« Na putu | Main | Popodnevna siesta »

Ivanjdan
2011/07/06,20:37

   Sutra je Ivanjdan. Jedan od meni najlepsih praznika. Pletem vencice. Davno sam sasvim slucajno usla u taj svet. Uvela me jedna baka,  kada sam na pijaci prodavala svoje cvece. Pitala me: "Dolazis sutra sa vencicima?" "Ne"- rekla sam- "ja ne znam da pletem." "Ma kako ne znas to je tako jednostavno!" Zatim je iscupala busencic trave i odmah mi pokazala par jednostavnih poteza. "Eto, pogledaj kako je lako. Znaces ti to." Vise je nikad nisam srela. Znam da je dosla sa bezbroj izbeglica tokom 90-tih, tada je plela decije carapice i dzempercice. Sa tim sam je vidjala na pijaci. Sve do tog Ivanjdana. Posle nikad vise. Al' ja od tada pletem najlepse vencice i prvi se rasprodaju. Kod mene cekaju u redu da ispletem. Niko se ne buni. Svi imaju vremena. Cute i gledaju. Blagoslov? Mislim da je ona, ta baka, bila moj blagoslov. Hvala joj, ma gde bila... Da, zaista nista nije slucajno, pa ni taj nas davni susret na pijaci.

   Ivanjdan:  "Pletenjem venaca zeli se reci da je priroda u razvoju dosla do svoje najvise tacke (sredine leta), i da se tim vencima priroda ovencava. ti venci ujedno podsecaju i mlade da razmisljaju o svadbenim vencima. Devojke u vence stave crvenu ruzu. Misli se da je Ivanjdan toliko veliki praznik da se sunce tri puta zaustavi toga dana.....(ovo sam prepisala sa wikipedije)

    

    

  A imala sam i drustvo dok sam radila Wink

    

 Ona se trudila da mi gricne sve sto je "visak".

   A ovako izgleda gotov vencic: 

    

   Laka vam i prijatna noc s' mirisom ivanjskog cveca...

Komentari

Comment Icon

Meni je Ivanjdan trostruki prasznik. Danas sam gledala venčiće na mojoj pijaci, ali ni jedan mi nije zapao za oko... možemo li nekako stići do tvojih?
Prijatno!

Posted by: domacica at 2011/07/06, 21:17
Comment Icon

Moji vencici stizu sutra. No, ja bas ne razumem najbolje komunikaciju na blogu, tj. da li postoje privatne poruke?

Posted by: merkur at 2011/07/06, 21:33
Comment Icon

Ne postoje slucajnosti, sve se desava s razlogom....
Divan je vjenac, odusevljena sam!

Posted by: spinner at 2011/07/06, 21:51
Comment Icon

privatne poruke postoje ukoliko se ućlaniš na forum. drugi način je da udješ u svoj administrativni deo bloga, klikneš na opciju komentari i pogledaš moj komentar. ja ću ti ostaviti svoj e- mail koji će biti vidljiv samo tebi.
Prijatno!

Posted by: domacica at 2011/07/06, 22:16
Comment Icon

Merkur, ništa nije slučajno. Nikad nisam verovala u slučajnosti. Ti si dobila poseban blagoslov tim susretom. Venčići su ti prelepi.

Posted by: sanjarenja56 at 2011/07/07, 06:26
Comment Icon

:)))

Posted by: unajedina at 2011/07/07, 15:43
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu