u potrazi

trenuci odmora.... uz pletenje i jos ponesto.....

« Slikom kroz vrt.... | Main | Klupica-sanjalica.... »

Hmmm.....tolerantnost?
2009/09/17,19:31

   Eh, ti roditeljski sastanci! Neizbezna obaveza koju bih tako cesto izbegla, a ipak sam i dalje redovna jer mi savest ne dozvoljava da zanemarim tako nesto. I kao i svaki put dobijes porciju lekcije koju ni kriv ni duzan ne zaslus, vec zbog nekih  roditelja dobijes kolektivan cas o vaspitanju i obrazovanju, ne samo sopstvene dece,  nego i o svom sopstvenom...... Bujica osecanja me je smlavila, od pocetnog besa i revolta do, u najmanju ruku,  ponizenosti i nemoci. Zasto svaki put moras da istrpis torturu o deci, koja uzgred budi receno jesu PROBLEM ali od samog pocetka skolovanja, a sada su vec sesti razred? Zar ne postoje individualni razgovori, pa razgovori sa psihologom, pedagogom, direktorom, socijalnim radnikom? I jednom kad krene bujica o svim problemima koji se desavaju u razredu, atmosfera postaje nepodnosljiva i nezaustavljiva. Nikakve primedbe na to da se problem treba resavati pojedinacno sa tom i tom decom i tim i tim roditeljima, ne moze delovati zdravorazumno u takvoj atmosferi. Imam utisak da se vodi krivicni spor pred citavim pravnim poretkom, a da se potpuno zanemaruje dob i period dece u kome se nalaze. Prica se o tleranciji, a dobija se utisak da su deca unapred osudjena i kriva.

    Ma, nemam pojma!!!!! Bojim se da kao roditelj ne budem pristrasna, ali ako poznajem svoje dete i ako sam ulozla svu svoju ljubav, vreme, paznju u njegovo vaspitanje, zar nemam pravo da budem postedjena tog dela vaspitne kritike upucene nekom drugom?

    p.s Tolerantnost? Bojim se da sam sve manje tolerantna. Ne mogu da tolerisem ljudsku glupost, nevaspitanost, laz i kradju!!!!! A, koliko je toga oko nas?

Komentari

Comment Icon

eh.. moja majka je uvek pitala jesu li pristojni?.. a uzasno je glupo pred svim roditeljima pricati kakvo je koje dete, sklonis se u sttranu i svakom kazes sta treba... Ne razumem razredne koji vole bas tog malog da opomenu pred svima.. Hvala Bogu, nisam naisla na takve... A za ave postoji prag pa i za toleraniciju..
pozdrav :)

Posted by: inana at 2009/09/17, 20:12
Comment Icon @inana

U parvu si. Toliko su se, po bilo kom pitanju, granice ispomerale da se osecam ko Alisa u zemlji cuda sa svojim davno stecenim kucnim vaspitanjem :-(

Posted by: merkur at 2009/09/17, 20:45
Comment Icon sanjalice

Hvala Bogu moje dete kreće na fakultet pa ne moram više na roditeljske. Nismo imali takve razredne,rešavali su to pojedinačno,ali što su me nervirali roditelji dramoserci i smarači sa tako glupim pitanjima i blokčićima gde su hvatali beleške,pa sam dolazila do zaključka,kakvi su pojedini roditelji deca su zlatna ili da budem malo u mom fazonu,ko ih je pravio dobri su ispali.

Posted by: sanjalice at 2009/09/17, 21:22
Comment Icon

E bas je mama dosla sa jednog takvog.
Nas je ovde bar malo, ali se svakako svadjaju, i ne mogu da dodju do zakljucka.
10-tak roditelja?!
Onda me ne cudi atmosfera gde ih je po 30.
I svaki put sve vise para...
A gde se one ustvari do kraja uloze?!
Pa... to niko ne zna,,,

Posted by: behappy at 2009/09/17, 21:35
Comment Icon @sanjalice

Tacno. Tek na sta lici roditeljski savet!!!!! A, nesretnim slucajem, bila sam delic vremena i u skolskom odboru. To je tek ludnica. Stice se utisak da sto su instance vece, sve je manje zdravog razuma, a sve veca bizarnost. Ispade bas tako, da su deca najnormalnija i najiskrenija u lancanom nizu generacija.....

Posted by: merkur at 2009/09/17, 21:46
Comment Icon @behappy

Kakav zakljucak? Cini mi se da vecina roditelja takve sastanke shvataju kao paradu tvrdoglavosti i nepopustljivosti, a neki trenutak za sopstvenu afirmaciju u "javnosti". Tuzno....

Posted by: merkur at 2009/09/17, 21:48
Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu