u potrazi

trenuci odmora.... uz pletenje i jos ponesto.....

Katarza
2014/07/20,17:30

 

  Indigo plave bermude, terakot bluza i maslinasto zeleni sako. Imala je paž frizuru i skrivene oči iza velikih crnih naočara. Da, od lica se malo toga videlo. Možda samo delić jagodične kosti s leve i desne strane i okruglasta brada neobično špicastog završetka s nenametljivom namerom blage nagovesti tvrdoglavosti u dobro prikrivenom karakteru. Iskričavo je svetlucala pod prelivom senki ogromne krošnje. Jedan trenutak je nepomično stajala, a onda je zamahnula desnom rukom, hitnuvši u vis pljosnatu, modro-crvenu jabuku, uglačanu do blještavila od dugog držanja među dlanovima. Na zaobljenoj površini jabuke, odleteo je odraz starog hrastovog korena krajputaša iskrivljenog od podlokavnja vremena.
A, onda su poletele zelenkaste niti mahovine, odapete s luka vremena i protkale ovaj tren s onim od juče, ostavivši neutkan i neučvršćen završetak za ono što dolazi odmah potom...
U tišini umorene trave letnjim žegama, ostala je samo jabuka. Modro-crvena, uglačana s odrazom indigo plavog neba s gornje i maslinasto zelenog busena trave, s donje strane. Ulegnuta u delić crvenkaste prašnjave, grudve, odvaljene odnekud među posnu i škrtu glinušu, ostaće zaboravljena. A, s tvrdoglavošću, znam, izdržaće do prvih mrazeva da naizmenično modri i crveni.
U smrzloj travi, biće okrunjena kristalima sleđene slane za napor u izdržljivosti običnog trajanja.
Sve što je prošla, staće u vruskav, pročišćen i neponovljiv ukus.

     

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu