u potrazi

trenuci odmora.... uz pletenje i jos ponesto.....

Jedan obican dan
2013/01/10,23:00
 
 Bulevar kralja Petra blokiran. Vatrogasci, policijski automobili sirene i rotaciona svetla... Na radiju uskoro javljaju, neki covek se zabarikadirao sa suprugom i detetom u stanu, preti da ce se zapaliti
***
Nad sledecom ulicom drvece se izduzilo u zudnji da se bas ispred onog oblaka mekog nezno dodirne. Cudne su i vijugave grane, iskrivile se od cestih pokusaja da se sretnu. Tako kvrgave, valjda, svedoce o neuspelim susretima, kad je trebao samo jos mali milimetar, al’ eto... Tek gore, visoko savijen oblik ceznje u dodir spojen, a izmedju komadi ocupanog plavetnila u pramichcima proviruje na pesacku stazu.
 

Jos koji korak iza ugla u sledecu ulicu. I kisa...Razgrnuli se oblaci pa iz cistog, razapetog neba lije. Bas na grupicu promrzlih vrabaca, upravo okupljenu oko prosutih mrvica s praznicne trpeze...
***
Na pijaci trag od hrastovog lista i slame vodi do kontejnera. Ogromne kolicine badnjaka zavrsile su u smecu i pitanje je kako zastititi ovo malo hrasta sto je ostalo na Fruskoj gori? Ono sto nije poseceno za lozenje stradalo je za praznik. I pored upozorenja. Nezaposlenost i ocaj naterao je mnoge da ponovo sagnu pogled pred buducnoscu svoje dece.
Pijaca bogata, pijacari skrstenih ruku. Retki posetioci kupuju samo najosnovnije. Januar je uvek najduzi mesec, a u njemu jos praznika.
I, nista lakse ne nestaje naocigled, bez upotrebe ikakve magije, kao sto nestaje novac iz novcanika.
Jos samo da svratim do pirata. Dan je kao stvoren za kokice i neki film, a “Madagaskar3” je pravi nacin da se rasteraju danasnji sivi oblaci.
Sutra ce vreme biti bolje, a mozda ce i sneziti.
***
Na radiju javljaju da je drama na Bulevaru kralja Petra okoncana. Muskarac je odveden na psihijatriju. Razlozi nisu poznati.
***

Prognoza za sutra: kisa, tiho bez vetra...
Laku noc.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu