u potrazi

trenuci odmora.... uz pletenje i jos ponesto.....

Akrobacije s' grana
2011/09/29,20:02

    "Srce moje, da ti ja nesto kazem, na sirotinju i mis kitu ostri!"- izvin'te sto ovako zapoceh post, al' morala sam zbog Grade.Grada je nas obozavani majstor, koji odrzava ovo nase vozilo u voznom stanju, i skoro uvek sve zapocinje bas tom recenicom. Bogme, debelo je zasao u osmu deceniju, al' sarmer nema mu premca. Uziva da me nasmeje i da sedi i prica o svemu, al' zet mu najdraza tema. No, drugi put cu o tome.

   Nego, drugo me nesto muci sada. Nije mi ama bas nikako jasno sta se desilo u ta davna vremena, te jedno divno, slobodno bice odustade od svoje slobode. Sta li se to njemu vrzmalo po malenoj glavici? Sto pomisli da ima bolje? Kakve ga zelje povukose i odvukose iz tih sigurnih grana?

       

   Ma, mora da je bilo primamljivo! Mora da je bila vera i nada... U bolje...

      

   Te, tako iskoracivsi iz toga sveta, dodje ovde. Na bolje? Da li su njegove zelje ispunjene time sto ostvari ljudski san? Pa, hoda sada slobodan. Il' zaludjen trazi izlaz iz ovog ludog sveta. Na granu. Po svoju sanjanu bananu? 

     

   Eh, srce moje, majmunska posla to su! Ko ce ih znati sta su u svojoj mastovitoj, majmunskoj mentalnosti zamislili. Ostaje samo da odgonetamo, a mozda nekad i dostignemo ta znanja, pa otkrijemo sta jedan majmun sanja...

      

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu